• 1 tsk. sukker
  • 1/4 tsk. salt
  • 3 dl hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 2 dl øl
  • 6 æg (deles i blommer og hvider)
  • 1 spsk. olie

  • Sauce:
  • 100 g. smør
  • 100 g. sukker
  • 1 appelsin, saften heraf
  • 2 glas cognac

Flamberede pandekager. Der findes et utal af pandekageopskrifter, men ikke mange kan præsenteres og serveres på samme høje niveau, som flamberede pandekager kan. Det er faktisk ikke så svært og udføre, men kræver blot lidt ekstra ‘plads’ og mod.

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle de tørre ingredienser. Altså sukker, salt og hvedemel.
  2. Tilsæt herefter under omrøring øl og mælk. Pisk indtil pandekagedejen er jævn og uden klumper.
  3. Slå æggene ud og skil blomme fra hvide. Tilsæt æggeblomme og olie. Lad herefter dejen hvilke i 30 minutter.
  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i din pandekagedej, som har hvilket sig.
  5. Bag pandekagerne i smør og sikrer dig, at der er rigeligt fedtstof på panden så du undgår brændte pandekager.

Flamberede pandekager kræver selvfølgelig en cognac, som skal antændes. Fremgangsmåde til saucen er der hældes på efterfølgende er forholdsvis simpel og kan udføres af enhver.

Fremgangsmåde:

  1. Smør og sukker smeltes i en gryde og appelsinsaften tilsættes.
  2. Fold pandekagerne i en trekant, placer dem i en pande. Overhæld dem med cognac og antænd.
  3. Server dine flamberede pandekager med din sauce af smør, sukker og appelsinsaft.

Flamberede pandekager er ikke svære og lave, men smager umådeligt godt!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (4 votes cast)

Flamberede pandekager, 3.0 out of 5 based on 4 ratings