• 250 g fuldkornshvedemel
  • Salt
  • 3 æg
  • ½ l kærnemælk
  • ½ citron
  • 500 g syrlige æbler
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk finrevne hasselnødder
  • 2 tsk st. kanel
  • ca. 6 spsk margarine

Pandekager med æbler og kanel. Lyder ingredienser som starten på en god gammeldags æblekage er du ikke helt forkert på den. Pandekager med friske æbler og kanel smager utroligt lækkert. Du kan evt. koge æblerne op og servere æblemost til pandekagerne – drysset med kanel på toppen. Æblemos er iøvrigt utroligt lækkert pandekage tilbehør hvis man ønsker en lidt anderledes servering.

Fremgangsmåde:

  1. Bland mel, salt, æg og kærnemælk i en skål. Pisk pandekagedejen grundigt og indtil eventuelle klumper er udjævnet.
  2. Lad pandekagedejen til pandekager hvilke tildækket i ca. 45 minutter
  3. I ventetiden klargøres sukker-æble-kanel-blandingen.
  4. Pres citronsaften ud af citronen. Skræl æblerne, del dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær dem i tynde skriver. Drys herefter æblestykkerne med citronsaft.
  5. Bland sukker, hasselnødder og kanel i en skål for sig.
  6. Efter pandekagedejen har hvilket i ca. 45 minutter bages der 16-20 lækre pandekager på en varm pande.
  7. Læg æblestykkerne på den bagte pandekage og drys med sukker-æble-kanel-blandingen. Pandekagen bages ved svag varme til den let slipper panden.
  8. Lad pandekagen bage færdig ved svag varme. Ved for høj varme vil sukkeret brænde.
  9. Den bagte pandekage holdes varm under sølvpapir på en tallerken.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (4 votes cast)

Pandekager med æbler og kanel, 4.5 out of 5 based on 4 ratings