• Pandekager:
  • 125 g hvedemel
  • 1 æg
  • 3 dl sødmælk
  • Ca. 30 g smør til bagning

  • Citrussirup:
  • 1 dl citronsaft
  • 2 dl orangesaft
  • Fintstrimlet (juliènne) af 2 usprøjtede
  • Appelsiner
  • 140 g sukker

  • Souffléfyld:
  • Reven skal af 2 usprøjtede
  • Citroner
  • 2 spsk. citronsaft
  • Æggehvider fra 2 æg
  • 125 g sukker

Pandekager med citronsoufflé. Opskriften er frisk og lækker. Den passer perfekt til en sommerdag i solen hvor man ønsker et friskt mellemmåltid. Citronsoufflé er lækkert pandekage tilbehør, som selvfølgelig også kan laves separat til andre opskrifter på pandekager – tilmed amerikanske pandekager.

Pandekager – fremgangsmåde:

  1. Pisk mel, æg og sødmælk godt sammen i en skål. Pisk indtil eventuelle klumper er udjævnet
  2. Lad pandekagedejen hvile i 30 minutter.  Bag pandekagerne gyldne og sprøde

Citronsirup – fremgangsmåde:

  1. Bland alle ingredienser sammen i en mellemstor gryde.
  2. Kog blandingen op og kog i ca. 5 minutter. Hæld siruppen i en skål og lad den køle af.

Souffléfyld – fremgangsmåde:

  1. Pisk citronskal- og saft sammen med æggehviderne. Når blandingen begynder at stivne, tilsættes sukkeret under omrøring, lidt af gangen. Fortsæt piskningen indtil det hele er stift og blankt.
  2. Dæk den ene halvdel af pandekagen med fyld og fold den sammen i kvarter.
  3. Placeres på bageplade, beklædt med bagepapir, og bag dem i en forvarmetovn, indstillet på 200° C. Bages i 6 – 8 min., eller til fyldet hæver og har taget en fast konsistens.

Pandekager med citronsoufflé tager lidt tid og lave, men det er ventetiden værd. Du får dog alligevel her et ekstra tip;  Skal der bages mange pandekager (også til andre opskrifter) og er du så fornuftig at gøre det 1 – 2 dage før, vil det klart være en fordel, at anbringe dem på din bageplade, med bagepapir imellem lagene. Straks efter den sidste “kage” er bagt, dækkes hele pladen med film og stilles koldt. Det er derved lettere at skille dem fra hindanden, når de skal fyldes og lunes igen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (8 votes cast)

Pandekager med citronsoufflé, 4.5 out of 5 based on 8 ratings