• Pandekager:
  • 3 æg
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 2½ dl vand
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 250 g hytteost

  • Rabarberkompot:
  • 250 g rabarber
  • 1 spsk vand
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • ½ vaniljestang - kornene heraf
  • 50 g ristede grofthakkede mandler

  • Hytteosttopping:
  • 200 g Arla Karolines Køkken® Hytteost 4%
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk fintrevet citronskal

  • Pynt:
  • friske mynteblade

Pandekager med gratineret rabarberkompot. Frisk og lækker opskrift på en klassisk omgang pandekager med lækkert pandekage tilbehør. Er du vil med pandekager skal denne opskrift absolut afprøves!

Pandekager – fremgangsmåde:

  1. Pisk æg, sukker, salt og vand sammen i en skål. Pisk melet i til blandingen er jævn og eventuelle klumper er udjævnet.
  2. Tilsæt hytteosten og stil pandekagedejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Rabarberkompot – fremgangsmåde:

  1. Rens og skær rabarberne i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand, sukker og vaniljekorn.
  2. Bring blandingen i kog og den ved jævn varme i 8-10 min. Tilsæt de ristede mandler og lad rabarberkompotten køle let af.

Pandekager – fremgangsmåde II:

  1. Kom lidt fedtstof i en pande (ca. 22 cm i diameter) og bag pandekagerne – ca. ¾ dl dej pr stk.
  2. Vend dem efter ca. 1½ min. og bag dem færdig på den anden side i yderligere ca. 1½ min. (pandekagerne bliver ca. 18 i diameter).

Hytteosttopping – fremgangsmåde:

  1. Vend hytteost, sukker og citronskal sammen. Fold pandekagern i trekanter og kom lidt rabarberkompot heri.
  2. Stil dem i fx en kop eller lille flad skål på en bageplade. Gratiner pandekagerne i ovnen – til de er godt varme.
  3. Tag dem ud og fordel hytteosten herpå. Gratiner dem igen og server straks.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (7 votes cast)

Pandekager med gratineret rabarberkompot, 5.0 out of 5 based on 7 ratings