• 1 liter sødmælk
  • 500 g hvedemel
  • 4 spsk. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g margarine

Pandekager uden æg. Ligesom der er nogen der ikke ønsker gluten i deres pandekager, og derfor laver glutenfri pandekager, kan man også ønske ikke og tilføre æg i pandekagerne. En anden årsag kan jo også være, at man ikke lige har æg i køleskabet, men har utroligt meget lyst til pandekager og derfor må undvære æg i sine pandekager. Alt andet lige bliver pandekager uden æg også lækre velsmagende!

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Altså hvedemel, sukker og vaniljesukker.
  2. Pisk herefter ca. 6 dl mælk i under omrøring. Rør i dejen til klumperne er væk.
  3. Smelt margarinen i en gryde og tilsæt den sammen med resten af mælken.
  4. Bag herefter pandekagerne på normalvis.

Pandekager uden æg har ofte en lidt anden kulør, men smager fortsat helt fantastisk. Ønsker man den lidt mørkere og sprøde kulør kan man med fordel tilsætte lidt øl for og give en god sprødhed. Selve alkohollen fordamper under bagningen af pandekagen, så du kan roligt servere pandekager uden æg, men tilsat lidt øl for de yngre. Server evt. pandekagerne med vaniljeis, jordbærsyltetøj eller sukker.

Se også opskriften på amerikanske pandekager uden æg >>

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.1/5 (35 votes cast)

Pandekager uden æg, 3.1 out of 5 based on 35 ratings