Tips til den perfekte pandekage. Hvad enten du skal lave en god stak amerikanske pandekager eller en stak lækre almindelige pandekager er der et par tips, som er universale for den ‘pefekte pandekage’.

Har du ofte problemer med, at den første pandekage altid hænger fast  på panden? Vidste du, at tilsætning af én special ‘våd ingrediens’ kan sikre ekstra lufttige og lette pandekager? Vidste du, at du kan undgå og hælde pandekagedej udover det hele når du skal igang med og bage selve pandekagen? Disse spørgsmål og mange flere får du svar på i nedenstående tips til den perfekte pandekage

Sådan får du den ‘perfekte pandekage’:

  • Sørg altid for, at selve panden er varm inden pandekagedejen kommer på. Så bliver selv den første god.
  • Erstat lidt af en ‘våd ingrediens’ i pandekagedejen, f.eks. mælken, med lidt øl. Øl giver pandekagen ekstra sprødhed.
  • Pandekager kan stå tildækkede i køleskabet i ca. 1 døgn uden og blive ‘dårlige’. Ofte også længere.
  • Pandekager kan fryses ned. Læg et stykke bagepapir mellem hver pandekage i stakken. Opvarm dem i mikroovn eller ovn før servering.
  • Kolde pandekager kan smøres med smør og eventuelt drysses med kanel. Det er en lækker snack til madpakken eller skovturen.
  • Varm dine serverings-tallerkener op ved svag varme i  ovnen inden servering. Pandekagerne holder sig varme i længere tid således.
  • Når dejen til pandekagerne er pisket grundigt kan den hældes på en kande. Dermed kan du nemt hælde dejen på panden efterfølgende.
  • Gnid den kolde pande med en rå kartoffel inden du bager den første pandekage. På den måde hænger pandekagerne ikke fast.
  • Kom lidt mineralvand/danskvand i pandekagedejen. Det giver lette og luftige pandekager.
  • Rør ca. 1 tsk. honning i pandekagejen. Honning i dejen sikrer fugtige og lækre pandekager.
  • Sigter du melet i pandekagedejen lidt af gangen, undgår du, at dejen klumper.

Ovenstående tips til den perfekte pandekage er helt geniale og kan gøre selv den mest ‘umulige’ pandekagedej nem og arbejde med. En god pandekagedej er dog et godt udgangspunkt. Pandekage tilbehør kan selvfølgelig også gøre udslaget. Server altid tilbehør, som passer til årstiden og falder i god smag hos dem du serverer pandekagerne for.

Følger du ovenstående tips til den perfekte pandekage vil du alt andet lige have et godt udgangspunkt for og kunne skabe magi på panden. Skriv dit bedste tip nedenfor i kommentarfeltet og del det med alle os andre.
Den perfekte pandekage smager fantastisk!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (10 votes cast)

Tips til den perfekte pandekage, 4.8 out of 5 based on 10 ratings